Despre campanie

Campania de prevenţie a riscului cardiovascular se numeşte SOS Cardio – Atenţie! Risc Cardiovascular! Campania este iniţiată de Fundaţia Română a Inimii şi sprijinită de Ministerul Sănătăţii. Scopul campaniei este conştientizarea factorilor de risc cardiovascular şi îndemnarea populaţiei către medic, pentru evaluarea acestui risc. Modul prin care populaţia este invitată să-şi evalueze riscul cardiovascular este prin parcurgerea Testului Cartonaşelor.

Există zece factori de risc, fiecare ilustrat printr-o imagine sugestivă: colesterol, fumat, hipertensiune arterială, ereditate, vârstă, genul masculin, diabetul, stresul, obezitatea, sedentarismul. Cumulul mai multor factori de risc arată un risc crescut de a avea o boală cardiovasculară.

Testul se poate face pe site-ul dedicat al campaniei www.soscardio.ro.

In perioada iunie-iulie 2011, testul s-a putut face si prin telefon, sunând gratuit la 0800-070-777. Iar acum in a doua parte a campaniei, in perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2011 acesta este activ din nou.

Este important de retinut ca pentru validarea rezultatelor Testului Cartonaşelor este obligatoriu să mergeţi la medicul dvs. de familie.

Site-ul www.soscardio.ro, dedicat campaniei, conţine, pe lângă Testul Cartonaşelor, informaţii preţioase privind bolile cardiovasculare, apariţia acestora, factorii de risc, dar şi modalităţi de luptă cu aceştia, sfaturi pentru o viată sanătoasă, moduri eficiente de a controla factorii de risc.

Campania a beneficiat de un spot TV, unul radio şi de machete în presă. Lansarea campaniei s-a facut, succesiv, prin conferinte de presa, în patru oraşe: Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj.

Spotul TV este acum reluat, in a doua parte a campaniei Sos Cardio, in perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2011.

În plus continuarea campaniei aduce si un concurs adresat jurnalistilor la nivel national, intitulat “Scrie din Inima”.

Scrie din Inima

Concurs Scrie din Inima

Scrie din Inima este un concurs de presa cu tematica medicala. Acesta i-a provocat pe jurnalistii profesionisti sa informeze populatia asupra factorilor de risc cardiovascular, prin promovarea Testului Cartonaselor.


Au fost premiate cele mai bune transpuneri ale mesajelor despre constientizarea riscului cardiovascular.


Campania SOS Cardio

Campania SOS Cardio

Atenţie, risc cardiovascular!

Campania este iniţiată de Fundaţia Română a Inimii şi sprijinită de Ministerul Sănătăţii. Scopul campaniei este conştientizarea factorilor de risc cardiovascular şi îndemnarea populaţiei către medic pentru evaluarea riscului cardiovascular global de a dezvolta boală cardiovasculară fatală. Modul prin care populaţia este invitată să-şi evalueze riscul cardiovascular global este prin parcurgerea Testului Cartonaşelor.