Referinţe

* HeartScore: cardiovascular disease (CVD) risk assessment and management (http://www.heartscore.org).

* ESC Guidelines Desk Reference: Compendium of Abridged ESC Guidelines, Springer Healthcare, 2010 Edition.

* Raport asupra politicilor existente şi a capacităţilor pentru prevenirea şi controlul integrat al bolilor netransmisibile, inclusiv cancerul 2006-2007, OMS şi MS.

* RO-STEMI: Primul registru român pentru infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST (1997-2009). Raport final.

* Studiul Sephar - Studiu de prevalenţă a hipertensiunii arteriale şi evaluare a riscului cardiovascular în România, Revista Română de Cardiologie, 2006.

* American Heart Association (www.americanheart.org).

* My Life Check - Life's Simple 7™ (mylifecheck.heart.org).

* Centers for Disease Control and Prevention (www.cdc.gov).

* National Heart, Lung, and Blood Institute (www.nhlbi.nih.gov).

Scrie din Inima

Concurs Scrie din Inima

Scrie din Inima este un concurs de presa cu tematica medicala. Acesta i-a provocat pe jurnalistii profesionisti sa informeze populatia asupra factorilor de risc cardiovascular, prin promovarea Testului Cartonaselor.


Au fost premiate cele mai bune transpuneri ale mesajelor despre constientizarea riscului cardiovascular.


Campania SOS Cardio

Campania SOS Cardio

Atenţie, risc cardiovascular!

Campania este iniţiată de Fundaţia Română a Inimii şi sprijinită de Ministerul Sănătăţii. Scopul campaniei este conştientizarea factorilor de risc cardiovascular şi îndemnarea populaţiei către medic pentru evaluarea riscului cardiovascular global de a dezvolta boală cardiovasculară fatală. Modul prin care populaţia este invitată să-şi evalueze riscul cardiovascular global este prin parcurgerea Testului Cartonaşelor.